perjantai 1. syyskuuta 2017

Lapinporokoira Ninja agilityn alkutaipaleella

Reilu vuotias porokoira Ninja ja ohjaajansa Mari ovat aloittaneet agilityharjoittelun valmennuksessani ja jatkossa tässä blogissa tullaankin seuraamaan koirakon edistymistä lajin parissa. Toistaiseksi homma on rullannut hienosti, kaksikko tekee innolla töitä joka treenissä ja on aina valmiina oppimaan uutta!

Lajia aloittelevan koiran kanssa harjoitukset pidetään riittävän lyhyinä ja ehdottoman innostavina. Agilityn treenaaminen vaatii koiralta tarkkaa keskittymistä ja hyvää viretilaa. Lisäksi uutta opeteltavaa tulee koko ajan, joten hoksottimet ovat kovilla. On myös tärkeää muistaa, että vaikka koira olisikin hyvässä kunnossa, kroppa rasittuu agilitykentällä uudella tavalla. Kiihdytykset, jarrutukset, käännökset, hypyt, kiipeily... Kaikki nämä laittavat koko koiran töihin, joten toistomäärät on pidettävä maltillisina. Väsynyt koira ei opi muuta kuin väärää tunnetilaa ja samalla kipeyttää lihaksensa.

Harjoitukset tehdään aina mielentila edellä. Erityisesti näin alkuvaiheessa keskitytään opettamaan koiralle vahvaa ajatusta siitä, että agilitykentällä on ihan sairaan kivaa. Hyvä agilitykoira on aktiivinen toimija, jonka into ja itsevarmuus riittää suorittamaan joka askeleen täysiä. Ninjaakin kannustetaan siihen suuntaan ja sitä palkataan paljon kovaa juoksemisesta & reippaasta yrittämisestä. Koiran onnistuessa kerta toisensa jälkeen helpommissa harjoitteissa sen kanssa on vaivatonta vaikeuttaa tehtäviä. Onnistumisien myötä kasvanut itsevarmuus ja motivaatio tehdä kantaa pidemmälle kuin mihin koira itsekään tiesi pystyvänsä.

Takaakierrosta on kiire ohjaajan perään. Ohjaava käsi ja katseen suunta näyttää, mihin koiran täytyy tulla.

Esteosaamisen ja itsenäisen suorittamisen alkeita katse edessä odottavassa namikipossa.

Vauhtia ei puutu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti