sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Kuisman ensimmäinen näyttely ja muita nuoren koiran kasvunvaiheita

Nyt 11 kuukauden iässä Kuisma on selvästi oleellisimman kasvunsa tehnyt, mutta silti keskeneräinen. Juuri nyt palikat pääkopassa hakevat paikkaansa ja Kuisma ottaa jonkin verran häiriötä ympäröivästä maailmasta. 

Kuitenkin samaan aikaan Kuisma on edelleen supersosiaalinen, vilkas, hyväntuulinen tyyppi, joka rakastaa mennä täysiä ja oppia uusia juttuja. Kuisma on nopeasti oivaltava ja tarvittaessa hyvinkin itsenäinen tekijä, mutta palkkautuu sosiaalisella palkalla todella hyvin ja tykkää tehdä yhdessä. Impulsiiviseksi ja kiihkeäksikin kuvailtu Kuisma on kotipihan näyttelytreeneissä oivaltanut nopeasti, että nyt tarvii ihan pönöttää vaan eikä hössöttää turhia. Niin tyyni!

Vähän kuitenkin mietitytti, että miten ensimmäisessä näyttelyssä käy. Koirien ja ihmisten määrä olisi Kuismalle ihan uutta, samoin koko näyttelykuvio tuomareineen ja ai niin - nämähän esitetään pöydällä. Tajusin noin päivää ennen näyttelyä, ettei Kuisma ole koskaan pöydällä käynytkään. Hupsista!

Kuopiolaisen kauppakeskuksen parkkialue oli Kuisman silmissä ennennäkemättömän täynnä ihania uusia ystäviä - voidaanko moikata kaikki! No, ei oikeastaan voida. Oma hämmästykseni oli suuri, kun Kuisma ravasi hihnassa rennosti alueen läpi, vähän heilutti häntää ohikulkijoille ja muutaman koiran perään hieman vinkui. Ei yhtään kiljumista tai ryntäilyä tai muuta sekoilua, upeeta Kuisma!

Kehässä Kuisma oli niin zen, etten meinannut tunnistaa sitä omaksi koirakseni. Kuisma ravasi iloisena kehän ympäri, hieman haikaili ajokoirien perään, mutta malttoi keskittyä tehtävään. Asettui seisomaan tyynen viileästi ja antoi asetella hötkyilemättä. Pöydällä Kuisma oli hetken ihmeissään, eikä aluksi tuntunut ihan tietävän miten pitäisi suhtautua uuteen tilanteeseen kun tuomarikin tuli siinä lääppimään. Kummallista! Tuomarina toiminut Päivi Eerola käsitteli Kuismaa kauniisti ja jutteli mukavia, jolloin huoliryppy Kuisman silmien välistä suli ja ihmeellinen tilanne ei enää mietityttänyt. Mukavahan tässä on olla huomion keskipisteenä!

Kuisma palkittiin erinomaisella ja SA:lla ja ainoana uroksena sai saman tien kasan ruusukkeita: JUN-SERT, JUN ROP, SERT. Kuisma oli luonnollisesti myös paras uros ja päästiin pyörähtämään ROP-kehässä. Valioluokan narttu voitti, Kuisma VSP. Just hyvä, saa poistua! 

Arvostelussa parasta oli kehut ihanasta temperamentista ja hyvästä esiintymisestä. Komeakin on!


Kuisma on tässä kuussa aloittanut myös nuorten koirien agilityvalmennuksen. Ensimmäisellä kerralla häiriöt haittasivat hieman tekemistä ja hankalat tehtävät tuntuivat tavallistakin kinkkisimmiltä. Kuisma ei ole pitkään aikaan ollut hallissa, jossa on useita muita koiria ja ihmisiä, joten se vähän näkyi tekemisessä. Seuraavalla kerralla kuitenkin meno oli jo tosi paljon keskittyneempää ja vire pysyi hienosti aisoissa. Kuisma teki uusia juttuja ihan tuosta vaan, sokkari renkaallekin meni moitteettomasti vaikka ylipäätään rengasta on tehty ainoastaan pari kertaa. Kyllä on mahtavaa treenata näin mainiota pientä koiraa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti